Çok besleyici olan semizotu demir ve C vitamini bakımından zengindir. Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.
Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.
MALZEMELER:
- 1 bağ semizotu
- Yarım kg süzme yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
- Semiz otları bol suda yıkanır yaprakları ve nazik dalları alınarak doğranır.
- Sarımsak havanda tuz ile ezilir süzme yoğurt ile karıştırılır, doğranmış semizotuna eklenir ( 1-2 yemek kaşığı sızma zeytin yağı da ilave edebilirsiniz) tekrar karıştırılır.
- Servis tabağına alınır üzeri kaşık ile düzleştirilir ve pul biber serpilerek süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder