22 Haziran 2010

PATLICAN OTURTMA (patlıcan musakka)


Patlıcan yemeğini çoğumuz severiz. Ben,  patlıcanı kış sebzesi olsa diye düşünürüm. Genelde patlıcanın kızartılarak yapılan yemekleri lezzetli oluyor. Böyle oluncada yaz için biraz ağır oluyor. Ben de patlıcan yemeğini hafif olması için harcını  hiç yağ koymadan yapıyorum. :)

MALZEMELER:
  • 5 adet patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur. Enine bir parmak genişiliğinde doğranıp tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sudan sıkarak çıkarılıp yağda altlı üstlü kızartılır. Yemeğin yapılacağı tencereye patlıcanlar dizilir.
  2. Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberler  kıyma ile birlikte yağsız kavrulur. Soyulup küp doğranmış domates ile salça eklenir biraz daha kavrulur. Tuz, karabiber, kekik ve kimyon ilave edilip bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.
  3. Tencerede dizilmiş olan kızarmış patlıcanların üzerine dökülerek yayılır. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su konularak 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınır üzerine doğranmış maydanozlar serpilir.
Afiyet olsun...

 NOT: Patlıcanlar doğranmadan kızartılıp içine harç konularak yapılırsa "patlıcan karnıyarık"  olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...