MALZEMELER:
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kırmızı dolmalık biber
- 3 adet domates
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sızma zeytin yağ
- 4-5 dal maydanoz
- Tuz
- Patlıcanlar ve biberler közlenir, soyulur, ezilmeden bir kaba doğranır. ( Ben közleme işini ocakta teflon tavada yapıyorum). Soyulmuş domatesler küp küp doğranır patlıcan ve biberlere ilave edilir.
- Sarımsaklar havanda tuz ile ezilir bir kaseye veya bardağa alınır limon suyu ve sızma zeytinyağ ilave edilerek karıştırılır.
- Elde ettiğimiz bu sos patlıcan biber ve domates karışımına dökülerek tekrar karıştırılır. Üzeri kıyılmış maydanoz ile süslenir. Dolapda soğuduktan sonra servis yapılır.
NOT: Patlıcan ve biberleri közleyip soyduktan sonra bütün olarak buzdolabı poşetine koyup, kışın kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder