16 Haziran 2010

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER:
  • 10 bardak et suyu ( normal su , 1 paket bulyon)
  • 1,5 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yamak kaşığı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz, kırmızı biber
  • 1 bardak süt
YAPILIŞI:
  1. Mercimek yıkanır, patates soyulup rendelenir.
  2. Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
  3. Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Blendırdan veya tel süzgeçten geçirilir.
  4. Yumurta sarısı ile süt çatalla çırpılır, çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır ateş kapatılır.
  5. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
KISA BİLGİ: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
  1. Yumurta sarısı- süt karışımı
  2. Yumurta sarısı- limon suyu karışımı
  3. Yumurta sarısı- limon suyu-un karışımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...