MALZEMELER:
- 10 bardak et suyu ( normal su , 1 paket bulyon)
- 1,5 bardak kırmızı mercimek
- 1 adet patates
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yamak kaşığı yağ
- 1 yumurta sarısı
- Tuz, kırmızı biber
- 1 bardak süt
YAPILIŞI:
- Mercimek yıkanır, patates soyulup rendelenir.
- Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
- Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Blendırdan veya tel süzgeçten geçirilir.
- Yumurta sarısı ile süt çatalla çırpılır, çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır ateş kapatılır.
- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
KISA BİLGİ: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
- Yumurta sarısı- süt karışımı
- Yumurta sarısı- limon suyu karışımı
- Yumurta sarısı- limon suyu-un karışımı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder