06 Haziran 2010

LOR KAVURMASI (2 kişilik)


MALZEMELER:
  • 6 yemek kaşığı lor
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yumurta
  • İstenirse 1 tatkı kaşığı pul biber
YAPILIŞI:

  1. Küçük bir tavaya yağı koyalım, yağ eriyip biraz ısındıktan sonra loru ilave edelim ve devamlı karıştırarak kavuralım.
  2. Yumurtaları kıralım ve kavurmaya devam edelim. Yumurtalar ile lor iyice karışınca  ocağın altını kapatalım ve servis yapalım.
        Afiyet olsun...

NOT: Lorun tuzuna göre koyacağınız tuz miktarını ayarlayabilirsiniz.Aynı tarifi çökelek ve katık ( karadenizliler bilir) ile de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...