- 6 su bardağı su (et suyu veya 1 adet bulyon)
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım kibrit kutusu kadar tereyağ (tereyağ, sıvıyağ)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz
- Pirinç ayıklanıp yıkanır, kaynamakta olan et suyuna konulur ve iyice haşlanır.
- Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, kaynamakta olan çorba suyu ile sulandırılır.
- Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.
- Tuz, kuru nane, karabiber serpilip 1-2 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.
KISA BİLGİ:
- Pirinç karbonhidrat değeri en yüksek bir hububattır.
- Tansiyonu yüksek olanlar ekmek yerine her öğün 2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç yiyebilirler. (yağsız ve tuzsuz)
- Haşlanmış pirinç üreyi düşürür, ishallerde iyileşme sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder