28 Haziran 2010

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER:
  • 6 su bardağı su (et suyu veya 1 adet bulyon)
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım kibrit kutusu kadar tereyağ (tereyağ, sıvıyağ)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Pirinç ayıklanıp yıkanır, kaynamakta olan et suyuna konulur ve  iyice haşlanır.
  2. Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, kaynamakta olan çorba suyu ile sulandırılır.
  3. Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.
  4. Tuz, kuru nane, karabiber serpilip 1-2 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. 
Afiyet olsun...

KISA BİLGİ:
  1. Pirinç karbonhidrat değeri en yüksek bir hububattır.
  2. Tansiyonu yüksek olanlar ekmek yerine her öğün 2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç yiyebilirler. (yağsız ve tuzsuz)
  3. Haşlanmış pirinç üreyi düşürür, ishallerde iyileşme sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...