- 4 adet hazır yufka
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 2 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytin yağ
YAPILIŞI:
- Mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlanır süzülür.
- Yarım çay bardağı zeytinyağında rendelenmiş soğan hafif kavrulur süzülmüş mercimek ilave edilir 2-3 dakika kavrulur. Soğuduktan sonra maydanoz, karabiber ve tuz ilave edilir karıştırılır.
- Bir yufka ortadan ikiye kesilir üzerine süt ve yağ karışımı sürülür, ikinci yarım yufka üzerine serilir aynı karışımdan tekrar sürülür. Yufkanın uzun kenarına iç malzemeden konulur fazla sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır. 10 cm uzunluğunda kesilir, diğer yufkalara da aynı işlem yapılır yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür arzuya göre susam ve çörek otu serpilir, 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder