- 6 adet kemiksiz tavuk incik ( kemiksiz tavuk ızgara but )
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı soya sosu ( koymayabilirsiniz de)
- 1 paket kremalı mantar çorbası
- Tavuk etleri kuşbaşı doğranır ve borcama yayılır.
- Havuç, patates ve kabak rendenin orta büyüklükteki kısmı ile rendelenir. Rendelenmiş sebzeye kremalı mantar çorbası ilave edir ve iyice karıştırılır. Borcamdaki tavuk etlerinin üzerine eşit olarak düzgünce yayılır.
- Borcamın üzeri alüminyum folyo ile kaplanır 220 derece ısıtılmış fırında tavuk etleri pişinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirilir.
- Daha sonra alüminyum folyo borcamın üzerinden kaldırılır (bu işlem fırının dışında yapılır) tekrar fırına sürülür ve üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
NOT: Alüminyum folyo yerine borcamın kapağını da kapatabilirsiniz.
Bu light yemek tarifleri biraz daha artırsak. Malum formumuzu korumaya çalışıyoruz da :) Kolay yapılan ve doyurucu tarifleri bekliyoruz çok çok ...
YanıtlaSil