18 Haziran 2010

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI


 MALZEMELER:
  • 1 bağ deniz börülcesi
  • 1 limon suyu
  • Yarım çaybardağı sızma zeytinyağ
  • 3-4 diş sarımsak
YAPILIŞI:
  1. Deniz börülcesi bol suda yıkanır tencereye alınır, börülce ile aynı hizada su eklenerek yaklaşık 10 dakika haşlanır. (daha fazla haşlamayın, biraz diri kalmaları gerekiyor). Ocak kapatılır  tuzunun gitmesi için haşlama suyunun içinde 10 dakika kadar bekletilir. Deniz kıyısında yetiştiği için tuzludur. Daha sonra süzülür ve yıkanarak tekrar süzdürülür.
  2. Deniz börülcesinin içinde sert dallar olduğundan yenen kısımlar bu dallardan sıyrılarak alınır tabağa yerleştirilir. ( resimde göründüğü gibi) 
  3. Sarımsak ezilir limon suyu ve sızma zeytinyağı ile karıştırılıp börülcenin üzerine dökülerek karıştırılır.Tuz kullanmayın kendi tuzu yeterli olacaktır.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...