11 Temmuz 2010

Fırında Beşamel Soslu Makarna ( Fırında Makarna Graten)

MALZEMELER:
  • Yarım paket çubuk makarna ( fırında makarna için özel kalın makarna)
  • 2 kaşık yağ
  • 2 kaşık un
  • Yarım litre süt
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi (1 su bardağı üzeri için)
YAPILIŞI:
  1. Makarna haşlanır soğuk sudan geçirilir süzülür.
  2. Ufak bir tencerede yağ eritilir hafif kızdırılır ile un hafif pembe kavrulur ( olunca mis gibi koku duyarsınız). yavaş, yavaş aynı zamanda karıştırarak süt ilave edilir muhallebi gibi pişirilir. ( unun topaklanmasına izin vermeyin, olmazsa blendır kullanın). Ilınınca yumurta, kaşar rendesi, tuz ve karabiber eklenir karıştırılır.
  3. Fırın tepsisi yağlanır ( kare veye dikdörtgen borcam olabilir). hazırlanan sostan biraz konup yayılır, kaşar rendesi serpilir.
  4. Haşlan makarna sosun üzerine yayılır bastırılarak sıkıştırılır. geri kalan sos üzerine dökülür. ( sos ve makarnayı ayrı bir kapta karıştırıp sonra tepsiye boşaltabilirsiniz). Kaşar rendesi serpilir ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  5. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...