MALZEMELER:
- Yarım paket çubuk makarna ( fırında makarna için özel kalın makarna)
- 2 kaşık yağ
- 2 kaşık un
- Yarım litre süt
- 2 yumurta
- 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi (1 su bardağı üzeri için)
YAPILIŞI:
- Makarna haşlanır soğuk sudan geçirilir süzülür.
- Ufak bir tencerede yağ eritilir hafif kızdırılır ile un hafif pembe kavrulur ( olunca mis gibi koku duyarsınız). yavaş, yavaş aynı zamanda karıştırarak süt ilave edilir muhallebi gibi pişirilir. ( unun topaklanmasına izin vermeyin, olmazsa blendır kullanın). Ilınınca yumurta, kaşar rendesi, tuz ve karabiber eklenir karıştırılır.
- Fırın tepsisi yağlanır ( kare veye dikdörtgen borcam olabilir). hazırlanan sostan biraz konup yayılır, kaşar rendesi serpilir.
- Haşlan makarna sosun üzerine yayılır bastırılarak sıkıştırılır. geri kalan sos üzerine dökülür. ( sos ve makarnayı ayrı bir kapta karıştırıp sonra tepsiye boşaltabilirsiniz). Kaşar rendesi serpilir ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder