KOLAY GÖZLEME / KAHVALTI VE İKİNDİ ÇAYLARI İÇİN
MALZEMELER:
- 4 adet hazır yufka
- 1 Yumurta
- 2 tatlı kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağı
- Tavayı yağlamak için sıvı yağı
- Yumurta süt ve sıvı yağı bir kabın içinde çatal ile çırpılır
- Yufka serilir ortasına geniş olarak fırça ile yumurta sürülür (1).
- Yufkanın alt kenarı ortada yumurta sürülen kısıma doğru katlanır aynı şekilde yumurta sürülür (2). Yumurta sürülen kısmın ortasına ( gözleme yapacağınız tavaya sığacak alana) harc yayılır (3). Sonra yufkanın üst kenarı aşağı harclı kısma katlanır (4). Yine yumurta sürülür.
- Yufkanın sol tarafı sağa katlanır yumurta sürülür(5), sağ tarafı sola katlanır (6). Sonunda kare bir gözleme elde etmiş olacağız.
- Gözleme yapılacak tava ısıtılır bir miktar yağ gezdirilir gözleme tavaya alınır.
2- Gözleme çevirilir yine aynı işlem yapılır.
6-Sonra tekrar ilk yüzü çevrilir pişirilmeye başlanır. Gözleme tavada konulduğu gibi bırakılmaz, olduğu yerde spatula yardımı ile döndürerek pişirilir. Altı piştikten sonra alt üst yapılır, diğer yüzü de pişirilir. (Diğer yüzünü pişirmeden önce tavaya yine yağ gezdirilir).
Afiyet olsun...
NOT: İçine isteğinize göre harc hazırlayabilirsiniz. Kıymalı, patatesli, peynirli v.b.Yufkanız ince olmalı. Gözlemenizi harc koymadan boş da yapabilirsiniz. Kahvaltıda boş gözleme daha iyi oluyor.
Çok güzel bir blog.Tarifleriniz ve sunumlarınız mükemmel,Başarılar.
YanıtlaSilYaptım,Yedim Yedim çok güzel,yakında 100 kilo olurum :D
YanıtlaSilya ben gözlemenin bu kadar kolay olduunu bilmiodum.ben de denicem.saolun
YanıtlaSilemeginize saglık..
YanıtlaSilemeginize saglık..
YanıtlaSil