MALZEMELER:
- 6 kemer patlıcan
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 domates
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- Tuz
YAPILIŞI:
- Etler tencereye alınır zeytinyağı eklenir kapak kapatılır. Etler suyunu çekinceye kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir. Etler hala pişmediyse biraz su ilave edilir pişirilmeye devam edilir.
- Patlıcanların kabukları şerit soyulur küp küp doğranır acı suyunun akması için tuzlu suya atılır 15 dakika bekletilir.
- Soğan ve sarımsaklar ince doğranır. Biberlerin tohumları temizlenir ince doğranır.
- Et suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsaklar ilave edilir soğanlar ölene kadar kavrulur, biber, salça ve çok az su eklenip kapak kapalı olarak etler iyice pişinceye kadar pişirilir.
- Patlıcanlar tuzlu sudan alınır, yıkanır tencereye konur domatesler ve tuz ilave edilir fazla karıştırmadan pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder