06 Temmuz 2010

ETLİ PATLICAN YEMEĞİ

MALZEMELER:
  • 6 kemer patlıcan
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 domates
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Etler tencereye alınır zeytinyağı eklenir kapak kapatılır. Etler suyunu çekinceye kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir. Etler hala pişmediyse biraz su ilave edilir pişirilmeye devam edilir.
  2. Patlıcanların kabukları şerit soyulur küp küp doğranır acı suyunun akması için tuzlu suya atılır 15 dakika bekletilir.
  3. Soğan ve sarımsaklar ince doğranır. Biberlerin tohumları temizlenir ince doğranır.
  4. Et suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsaklar ilave edilir soğanlar ölene kadar kavrulur, biber, salça ve çok az su eklenip kapak kapalı olarak  etler iyice pişinceye kadar pişirilir.
  5. Patlıcanlar tuzlu sudan alınır, yıkanır tencereye konur domatesler ve tuz ilave edilir fazla karıştırmadan pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...