06 Temmuz 2010

ETLİ KIZARMIŞ PATLICAN YEMEĞİ


MALZEMELER:
  • Yarım kg. kuşbaşı et
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
  1. Kuşbaşı doğranmış etler düdüklü tencereye alınır 1 yemek kaşığı zeytin yağı eklenir, kapak kapatılır suyu uçup yağına kalıncaya kadar pişirilir. (Tandır gibi).  (etiniz yağlı ise yağ konulmaz) Düdüklü tencereden çıkan buharı kokladığınızda,  haşlanmış et kokusu değil de tandır et kokusunu hissedilince pişmiş demektir.
  2. Patlıcanların kabukları şerit soyulur, önce uzunlamasına 4 parçaya kesilir sonra 2 cm. boyunda  kuşbaşı doğranır, tuzlu suda 15 dakika bekletilir. İki kez yıkanır sıkılarak alınır yağda kızartılır.
  3. Tandır yapılmış etler başka bir tencereye alınır yemeklik doğranmış soğan ve  biberler ile biraz kavrulur. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates ve salça ilave edilir domatesler yumuşayıncaya kadar kavrulur. Tuz, karabiber, kekik, kimyon, kızarmış patlıcanlar ilave edilir karıştırılır 1 su bardağı sıcak su eklenir 10 dakika pişirilir. Ateşten alınır üzerine doğranmış maydanoz serpilir. 
Afiyet olsun...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...