Malzemeler:
- 6 su bardağı su,
- Yarım kibrit kutusu tereyağı veya 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 6 yemek kaşığı tel şehriye,
- 1 yumurta sarısı,
- Yarım limonun suyu,
- Bir avuç maydanoz,
- Kuru nane,
- Tuz,
- Tereyağında salça kavrulur su eklenir.
- Su kaynadığında tel şehriyeler ilave edilir. Şehriyeler yumuşayıp piştikten sonra ocaktan alınır. Ayrı bir kapda yarım limon suyu ile çırpılmış yumurta sarısı çorbayı aynı zaman da karıştırarak dökülür.
- İçine kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır. Tabaklara servis yapıldıktan sonra nane serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder