08 Temmuz 2010

PATATESLİ PUF BÖREK


MALZEMELER:
  • 3 adet hazır yufka
  • 5 adet patates
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
  1. Patatesler haşlanır ve rendenin ince tarafı ile rendelenir.
  2. Rendelenmiş patatesin içine üç yumurta, karabiber, tuz ve süt ilave edilir iyice karıştırılır, bulamaç haline getirilir.
  3. Bir yufka serilir bulamaçtan  8-9 kaşık dökerek iyice yayılır.
  4. Üzerine ikinci yufka konulur ve aynı işlem yapılır.
  5. Üzerine üçüncü yufka konulur yarısına kadar  5-6 kaşık bulamaç koyarak yayılır. (tamamına yayılmaz).
  6. Bulamaç sürülmeyen kısım diğer yufkalar ile kaldırıp yarım ay şekline diğer yarısının üzerine katlanır. ( yarım daire olacak).
  7. Hamur olduğu yerde 5-10 dakika bekletilir.
  8. Bir çay bardağı ile daire, daire  ( veya düz kenarından başlayarak küçük bir kapak ile puf böreği şeklinde) kesilir, uygun bir tepsi veya kutuya alınarak aralarına yağlı kağıt veya streç film serilerek buzdolabında 4-5 saat bekletildikten sonra kızartılır. Fazla yağı alması için kızartılan börekler kağıt havlu üzerine alınır.
Afiyet olsun...

NOT: Dondurucuya koyup gerektiğinde çıkarıp buzlu buzlu kızartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...