MALZEMELER:
- 3 adet hazır yufka
- 5 adet patates
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yumurta
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
- Patatesler haşlanır ve rendenin ince tarafı ile rendelenir.
- Rendelenmiş patatesin içine üç yumurta, karabiber, tuz ve süt ilave edilir iyice karıştırılır, bulamaç haline getirilir.
- Bir yufka serilir bulamaçtan 8-9 kaşık dökerek iyice yayılır.
- Üzerine ikinci yufka konulur ve aynı işlem yapılır.
- Üzerine üçüncü yufka konulur yarısına kadar 5-6 kaşık bulamaç koyarak yayılır. (tamamına yayılmaz).
- Bulamaç sürülmeyen kısım diğer yufkalar ile kaldırıp yarım ay şekline diğer yarısının üzerine katlanır. ( yarım daire olacak).
- Hamur olduğu yerde 5-10 dakika bekletilir.
- Bir çay bardağı ile daire, daire ( veya düz kenarından başlayarak küçük bir kapak ile puf böreği şeklinde) kesilir, uygun bir tepsi veya kutuya alınarak aralarına yağlı kağıt veya streç film serilerek buzdolabında 4-5 saat bekletildikten sonra kızartılır. Fazla yağı alması için kızartılan börekler kağıt havlu üzerine alınır.
NOT: Dondurucuya koyup gerektiğinde çıkarıp buzlu buzlu kızartabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder