14 Temmuz 2010

ISPANAK BÖREĞİ ( Nilay ablamın tarifi)

MALZEMELER:
  • 2 bağ ıspanak yaprağı ( kök ve sapları yemek yapınız)
  • 1 adet soğan,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı un,
  • 250 gr tuzsuz peynir veya lor peyniri,
  • 3 yumurta ( birisinin sarısını üzeri için ayır)
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Kaşar peyniri rendesi, 
YAPILIŞI:
  1. Ispanaklar bol suda yıkanır süzdürülür ince kıyılır.
  2. Tencerede  1 yemek kaşığı yağ ile kıyılmış ıspanak ve ince doğranmış soğanlar hafif kavrulur. Soğuması için bekletilir.
  3. Bir kabın içinde yağ, yoğurt, yumurta, ezilmiş peynir, un ve kabartma tozu karıştırılır. Karışıma soğumuş olan kavrulmuş ıspanaklar eklenir iyice karıştırılır. Yağlanmış borcama dökülür düzgünce yayılır.
  4. Üzerine ayırdığımız bir yumurtanın sarısı sürülür, bol kaşar rendelenir. 180 derece fırında kızartılır dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...