MALZEMELER:
- 2 bağ ıspanak yaprağı ( kök ve sapları yemek yapınız)
- 1 adet soğan,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı un,
- 250 gr tuzsuz peynir veya lor peyniri,
- 3 yumurta ( birisinin sarısını üzeri için ayır)
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ,
- 1 paket kabartma tozu,
- Kaşar peyniri rendesi,
YAPILIŞI:
- Ispanaklar bol suda yıkanır süzdürülür ince kıyılır.
- Tencerede 1 yemek kaşığı yağ ile kıyılmış ıspanak ve ince doğranmış soğanlar hafif kavrulur. Soğuması için bekletilir.
- Bir kabın içinde yağ, yoğurt, yumurta, ezilmiş peynir, un ve kabartma tozu karıştırılır. Karışıma soğumuş olan kavrulmuş ıspanaklar eklenir iyice karıştırılır. Yağlanmış borcama dökülür düzgünce yayılır.
- Üzerine ayırdığımız bir yumurtanın sarısı sürülür, bol kaşar rendelenir. 180 derece fırında kızartılır dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder