15 Temmuz 2010

FIRINDA KABAK MÜCVERİ


Kabağın faydaları nelerdir biliyor musunuz? Kabak özellikle bağırsak çalıştırıcı özelliği ile bilinir. Sizlerle bunu paylaşmak istiyorum. Potasyum açısından çok zengin olan kabak, yüksek tansiyona karşı etkilidir. Kabak düzenli tüketilirse cildi beyazlatır ve yumuşatır. Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler.

Daha önce kabak mücverinin yağda kızartılan tarifimi yazmıştım. Fırında yapılanın tarifi biraz farklılıklar içeriyor. Fırında pişirilen mücver, yağda kızartmaya göre daha hafif oluyor. tercih sizin.

MALZEMELER:
  • 3-4 orta boy kabak,
  • 1 adet kuru soğan veya 4-5 adet yeşil soğan,
  • 3 yumurta,
  • 4-5 adet sivri biber,
  • Yarım su bardağı zeytinyağı,
  • Yarım demet maydanoz, dereotu,
  • 1 su bardağı un,
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya lor peyniri,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Tuz, karabiber
  • Üzerine serpmek için çörek otu,
YAPILIŞI:
  1. Kabakları yıkayıp dış kısmını kazıdıktan sonra orta rende ile rendelenir ve suyu süzülür. 
  2. Doğranmış soğan, biber, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, zeytinyağı,  rendelenmiş peynir, yumurta ,un  ve kabartma tozu konup karıştırılır. 
  3. Yağlanmış borcama dökülür düzeltilir, üzerine çörek otu serpilir 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...