MALZEMELER:
- 6 adet patlıcan,
- 300 gr kıyma,
- 4-5 adet sivri biber,
- 1 adet soğan,
- 3 domates,
- 2 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı margarin veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Yarım demet maydanoz, dereotu,
- Yarım yemek kaşığı salça,
- Tuz, karabiber, kimyon,
- Patlıcanlar fırında veya teflon tavada közlenir kabukları soyulur ince kıyılır. Yağlanmış yayvan tencereye veya küçük tepsiye yerleştirilir.
- İnce doğranmış soğan, sarımsak, biber ve kıyma yağda kavrulur. Soyulmuş ve küçük doğranmış domates, salça , tuz, karabiber, kimyon ilave edilir karıştırılır. Ocaktan alınınca ince doğranmış maydanoz ve dereotu ilave edilir.
- Bu harç, tepsiye yerleştirilmiş patlıcanların üzerine yayılıp kapak kapatılır. Hafif ateşte bir kaç dakika pişirilir.
güzel bir yemeğe benziyor. ellerinize sağlık, mutlaka deniyeceğim.
YanıtlaSilaman allahım bu nasıl tattır boyle bayıldım
YanıtlaSilSiteniz çok güzel ve faydalı..
YanıtlaSillezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.
******Lezzetli Yemek Tarifleri*******
1kg. topan patlıcanı ocakta közleyerek bu yemeğin aynısını yukardaki tarife göre yaptım.
YanıtlaSilOlmaz böyle bir şey, harikulade enfes bir tat. Patlıcan bu hali ile lezzetin doruk noktasına ulaşmış resmen.
Allah sizlerden razı olsun.