15 Temmuz 2010

PÜR LEZZET KÖZLENMİŞ PATLICAN YEMEĞİ


MALZEMELER:
  • 6 adet patlıcan,
  • 300 gr kıyma,
  • 4-5 adet sivri biber,
  • 1 adet soğan,
  • 3 domates,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı margarin veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Yarım demet maydanoz, dereotu,
  • Yarım yemek kaşığı salça,
  • Tuz, karabiber, kimyon,
YAPILIŞI:
  1. Patlıcanlar fırında veya teflon tavada közlenir kabukları soyulur ince kıyılır. Yağlanmış yayvan tencereye veya küçük tepsiye yerleştirilir.
  2. İnce doğranmış soğan, sarımsak, biber ve kıyma yağda kavrulur. Soyulmuş ve küçük doğranmış domates, salça , tuz, karabiber, kimyon ilave edilir karıştırılır. Ocaktan alınınca ince doğranmış maydanoz ve dereotu ilave edilir.
  3. Bu harç, tepsiye  yerleştirilmiş patlıcanların üzerine yayılıp kapak kapatılır. Hafif ateşte bir kaç dakika pişirilir.
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. güzel bir yemeğe benziyor. ellerinize sağlık, mutlaka deniyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. aman allahım bu nasıl tattır boyle bayıldım

    YanıtlaSil
  3. Siteniz çok güzel ve faydalı..

    lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

    ******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

    YanıtlaSil
  4. 1kg. topan patlıcanı ocakta közleyerek bu yemeğin aynısını yukardaki tarife göre yaptım.

    Olmaz böyle bir şey, harikulade enfes bir tat. Patlıcan bu hali ile lezzetin doruk noktasına ulaşmış resmen.

    Allah sizlerden razı olsun.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...