Kanserden korunmak için mutlaka tüketilmelidir.
Karadutun faydaları:
- Halsizliği, aşırı yorgunluğu giderir,
- Ağız ve boğaz enfeksiyonlarına tavsiye edilir,
- Kanı temizler, anemi hastalıklarına tavsiye edilir,
- Kan basıncını düşürür,
- Sindirim sistemi kronik hastalığına yararlı,
- Mide salgılarını artırır, sindirim sistemini düzenler,
- Saçların ve dişlerin güçlenmesini sağlar,
- Kronik gastrit ve hepatit tedavisinde kullanılabilir,
- Uykusuzluğa iyi gelir,
Malzemeler:
- 1 kg ekşi karadut,
- 1 kg şeker,
- 1 limon suyu,
- Karadut tatlı ise limon suyu daha fazla konulur.
- Karadutlar yıkanır bir tencere içinde şeker ve limon suyu ile birlikte el ile hamur yoğurur gibi iyice ezilir.
- Tel süzgeçten posası kalıncaya kadar geçirilir. Geri kalan posaya bir su bardağı su koyup tekrar yoğurulur ve tel süzgeçten geçirilir.
- Şurup şişelere konulur ve buzdolabında muhafaza edilir.
- Konsantre olarak hazırlanan bu şurup içileceği zaman 1 e 5 oranında sulandırılıp içilir. (I ölçü şurup, 5 ölçü su).
Sabah evden çıkarken, karadutlarımı yıkayıp üzerine şeker döktüm. akşam tarifinize uyarak devam etmeyi düşünüyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar,surubu bu sekilde ne kadar sure dolapta muhafaza edebiliriz.esimin agzindaki aftlara cok iyi geliyor ve ben sueekli elimin altinda olmasini istiyorum.dondurucuya konulabilirmi? Lutfen acele cevap verirseniz sevinirim.
YanıtlaSilmerhaba; dondurucuda 6 ay kadar muhafaza edebilirsiniz...Dondurucudan çıkardıktan sonra tekrar dondurucu kısmına koymayın...küçük şişelere koyup sonra dondurucuya koyarsanız kullanımı daha kolay olur...sevgiler...
YanıtlaSilbeyaz duttan da yapılabilirmi? faydası varmıdır?
YanıtlaSil