17 Temmuz 2010

DONDURUCUDA BAMYA NASIL SAKLANIR

Mevsiminde bulunan bamyayı mevsimi dışında da taze olarak tüketmek için dondurucuya konmadan önce yapılan işlemler:
  1. Bamyalar sap kısmından konik olarak kesilir. İyice yıkanır süzülür.
  2. Limon suyu,  kabukları soyulup doğranmış  domates, bamya ile birlikte tencereye alınır.
  3. Bamyalar hafif sararıncaya kadar kaynatılır. (3-4 dakika).
  4. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine konulur. Poşet, şeklini almak istediğiniz bir plastik kutunun içine yerleştirilerek dondurulur, kutudan çıkarılır.
  5. Daha sonra kutunun şeklini alarak donmuş  olan bamyamız dondurucuda saklanır. Bu şekilde donan bamya yerleştirilirken daha az yer kaplar.

NOT: Bu şekilde her yıl bamyayı hazırlayıp dondurucuya koyuyorum. Kışın yemeğini yaptığımda tazesinden farkı olmuyor.

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...