- Bamyalar sap kısmından konik olarak kesilir. İyice yıkanır süzülür.
- Limon suyu, kabukları soyulup doğranmış domates, bamya ile birlikte tencereye alınır.
- Bamyalar hafif sararıncaya kadar kaynatılır. (3-4 dakika).
- Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine konulur. Poşet, şeklini almak istediğiniz bir plastik kutunun içine yerleştirilerek dondurulur, kutudan çıkarılır.
- Daha sonra kutunun şeklini alarak donmuş olan bamyamız dondurucuda saklanır. Bu şekilde donan bamya yerleştirilirken daha az yer kaplar.
NOT: Bu şekilde her yıl bamyayı hazırlayıp dondurucuya koyuyorum. Kışın yemeğini yaptığımda tazesinden farkı olmuyor.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil