MALZEMELER:
- 250 gr bamya,
- 250 gr tavuk göğüs eti veya koyun eti,
- Yarım çay bardağı zeytin yağı veya çiçek yağı,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 adet domates,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası,
- 1 limon suyu,
- Tuz,
- Bamyaların sap kısmı konik biçimde soyulur, yıkanır süzülür.
- İnce doğranmış soğanlar ile kuş başı doğranmış tavuk eti yağ ile kavrulur. Kabukları soyulmuş küçük doğranmış domates ve salça ilave edilir karıştırılır.
- Limon suyu, tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklendikten sonra bamya ilave edilir karıştırılır.
- Kısık ateşte pişirilir.
en sevdıgım yemektır tarıfte tam tuttu
YanıtlaSil