18 Temmuz 2010

ETLİ BAMYA YEMEĞİ (TAVUK ETLİ)


MALZEMELER:
  • 250 gr bamya,
  • 250 gr tavuk göğüs eti veya koyun eti,
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı veya çiçek yağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 adet domates,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 limon suyu,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Bamyaların sap kısmı konik biçimde soyulur, yıkanır süzülür.
  2. İnce doğranmış soğanlar ile kuş başı doğranmış tavuk eti yağ ile kavrulur. Kabukları soyulmuş küçük doğranmış domates ve salça ilave edilir karıştırılır.
  3. Limon suyu, tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklendikten sonra bamya ilave edilir karıştırılır.
  4. Kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...