Ben bu böreğimin içine tulum peyniri loru ile hazırlanmış iç kullandım. İzmir' li olmam nedeniyle böreklerimde kullanacaksam, beyaz peynir yerine tulum peyniri loru kullanıyorum. Siz de büyük marketlerde bulabilirsiniz. Bir de margarin yerine zeytin yağı kullanıyorum tariflerimde.
Malzemeler:
- 4 adet yufka,
- 1 su bardağı yarı yarıya sıvı yağ-su karışımı, bunun yerine 125 gr eritilmiş margarin de koyabilirsiniz,
- 1 yumurta sarısı,
- Susam, çörek otu,
- 4 orta boy patates,
- Pul biber, karabiber, nane, tuz,
- 1 -2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 300-400 gr tulum loru veya tuzsuz peynir,
- Yarım demet maydanoz,
- Önce böreğin içi hazırlanır. Patatesler haşlanır ezilir diğer malzemeler eklenir iyice karıştırılır.
- Bir kabın içinde su ve yağ karıştırılır.
- İlk yufka serilir üzerine sos sürülür.
- İkinci yufka üzerine yayılır sos sürülür. Yufka 12 eşit üçgen parçaya kesilir. Üçgenlerin geniş kısmına yeterince harçtan konulur, kenarları katlanır, ucuna doğru fazla sıkı olmayacak şekilde sarılır.
- Diğer iki yufkaya da aynı işlem uygulanır. Hazırlanan börekler su dolu geniş bir kaba konulur, süzdürerek çıkarılır. Uygun bir tepsiye aralıklı dizilir, her sıradan önce yağlı kağıt , alüminyum folyo veya streç flim serilir dondurucuda dondurulur. ( börekler birbirleri ile temas etmeyecek şekilde). Donan börekler buzdolabı poşetine alınır, buzlukta saklanır.
- Pişirileceği zaman börekler su dolu kabın içine konulur 2-3 dakika bekletilir, hafif sıkılarak sudan çıkarılır, yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam ve çörek otu serpilir 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder