12 Temmuz 2010

KARNIYARIK BÖREĞİ



MALZEMELER:
  • 4 adet yufka ,
  • 1 su bardağı süt ve yoğurt karışımı ,
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı ,
  • Susam , çörek otu ,
  • Üzeri için istenirse kaşar peyniri ,
Börek içi malzemeleri :
  • 2 domates ,
  • 5-6 adet sivri biber ,
  • 250 gr sosis ,
  • Karabiber , Tuz ,
YAPILIŞI :
  1. Sosisler küçük küp şeklinde doğranır , domateslerin kabukları soyulur küçük doğranır , biberlerin tohumları temizlenir ince doğranır tuz ve karabiber eklenir hepsi karıştırılır .
  2. 1 Yumurta , süt - yoğurt karışımı ve yağ bir kasede çırpılır .
  3. Birinci yufka serilir üzerinin tamamına fırça ile sos sürülür .
  4. İkinci yufka birinci yufkanın uzerine serilir aynı şekilde sos sürülür Yufkalar üçgen şeklinde merkezden geçmek üzere dört parçaya , sonra 3 e kesilir . Sonunda yufkamız 12 iügen parçaya bölünmüş olacak .
  5. Üçgenlerin genis tarafına yeterince hazırlanan harçtan konulur , kenarları katlanır uca doğru fazla sıkı olmadan sarılır . ( sigara böreği hazırsındır ).
  6. DiğerIki yufkaya da aynı işlem uygulanır . Hazırlanan börekler yağlanmış  veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir .
  7. Üzerleri ince uçlu bıçak yardımıyla tabanına inmeden kesilir . Uzerine sos sürülür , Susam ve Çörek otu serpilir 180 derece fırında pişirilir . İstenirse pişmesine yakın üzerlerine bir paeça kaşar peyniri yerleştirilir .
Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...