11 Temmuz 2010

POFUDUK HAMUR KIZARTMA


Kahvaltılar için harika bir tarif daha.... Yapmanızı tavsiye etmem. Neden mi ?....nedeni, dayanamayıp hepsini bitirmeniz:)
MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta,
  • 3 kaşık sıvı yağ,
  • 3 kaşık yoğurt,
  • 3 su bardağı un,
  • Yarım paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı silme karbonat)
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Yoğurt, yumurta ve yağ karıştırılır.
  2. Elenmiş un kabartma tozu ve tuz  ilave edilir yoğrulur.
  3. Hamur üç parçaya bölünür, her parça 0,5 cm açılır, dikdörtgen şeklinde küçük küçük kesilir. Sonra dikdörtgen parçalar ortalarından yarısına kadar tekrar kesilir. ( istediğiniz şekilde kesebilirsiniz veya küçük, küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayıp hafif yassılaştırdıktan sonra kızartabilirsiniz).
  4. Önceden kızdırılmış tavada kızartılır.
Afiyet olsun...

NOT: Yağın sıcaklığının sabit kalmasına dikkat edilmeli. Ocağın altı kısılıp açılarak bu sağlanabilir. Yağ çok ısınırsa hamurların dışı aniden kızarır. Yanacak korkusu ile içi hamurken yağdan çıkartmak zorunda kalırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...