MALZEMELER:
- 2 su bardağı pirinç,
- 1 çay bardağı tereyağı,
- 1 orta boy soğan,
- 3 su bardağı su
- 2 orta boy patlıcan,
- Tuz,
- Patlıcanları kızartmak için zeytinyağı,
- Rendelenmiş soğanlar tereyağında sarartılır.
- Yıkanıp süzülmüş pirinçler ilave edilir hafif ateşte 4-5 dakika kavrulur. 3 bardak sıcak su ve tuz ilave edilir kısık ateşte pişirilir.
- Patlıcanlar hafif alacalı soyulur küp şeklinde doğranır. Tuzlu suda 15 dakika bekletilir, yıkanır sıkılır ve zeytinyağında kızartılır. Kevgir ile yağı süzdürülerek alınır pişmiş olan pirince ilave edilir.
- Patlıcanlar ezmeden karıştırılır. 15-20 dakika demlendikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder