09 Temmuz 2010

PATLICANLI PİLAV


MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 1 çay bardağı tereyağı,
  • 1 orta boy soğan,
  • 3 su bardağı su
  • 2 orta boy patlıcan,
  • Tuz,
  • Patlıcanları kızartmak için zeytinyağı,
YAPILIŞI:
  1. Rendelenmiş soğanlar tereyağında sarartılır.
  2. Yıkanıp süzülmüş pirinçler ilave edilir hafif ateşte 4-5 dakika kavrulur. 3 bardak sıcak su ve tuz  ilave edilir kısık ateşte pişirilir.
  3. Patlıcanlar hafif alacalı soyulur küp şeklinde doğranır. Tuzlu suda 15 dakika bekletilir, yıkanır sıkılır  ve zeytinyağında kızartılır. Kevgir ile yağı süzdürülerek alınır pişmiş olan pirince ilave edilir.
  4. Patlıcanlar ezmeden karıştırılır. 15-20 dakika demlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...