MALZEMELER:
- 500 gr tavuk fileto ( tavuk göğüs eti),
- 400-500 gr kültür mantarı,
- yarım çay bardağı zeytinyağı,
- 2 yemek kaşığı soya sosu,
- 1 çay kaşığı köri ( yoksa koymayabilirsiniz, ben koydum),
- 1 çay kaşığı karabiber,
- Yarım yemek kaşığı salça,
- 1 yemek kaşığı limon suyu,
- Tuz,
- Tavuk eti kuşbaşı doğranır,
- Mantarlar yıkanır sapları ile birlikte iri doğranır limonlu suya atılır. Mantarların kararmaması için.
- Tavuk etleri ve doğranmış mantarlar birlikte yayvan tencereye konulur. Orta ateşte 10-15 dakika pişirilir.
- Sonra , zeytinyağı, salça ve soya sosu ilave edilir pişirilmeye devam edilir.
- Ocaktan alınmasına yakın tuz, köri ve karabiber katılır karıştırılır ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder