24 Temmuz 2010

SOYA SOSLU TAVUKLU MANTAR YEMEĞİ (4 kişilik)


MALZEMELER:
  • 500 gr tavuk fileto ( tavuk göğüs eti),
  • 400-500 gr kültür mantarı,
  • yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı soya sosu,
  • 1 çay kaşığı köri ( yoksa koymayabilirsiniz, ben koydum),
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Yarım yemek kaşığı salça,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Tavuk eti kuşbaşı doğranır,
  2.  Mantarlar yıkanır  sapları ile birlikte iri doğranır  limonlu suya atılır. Mantarların kararmaması için.
  3. Tavuk etleri ve doğranmış mantarlar birlikte yayvan tencereye konulur. Orta ateşte 10-15 dakika pişirilir.
  4. Sonra , zeytinyağı, salça ve soya sosu ilave edilir  pişirilmeye devam edilir.
  5. Ocaktan alınmasına yakın tuz, köri ve karabiber katılır karıştırılır ocaktan alınır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...