Balığı severim fakat pişerken kokusunu sevmiyorum diyenlere nefis bir fırında çipura tarifi. Yapılması son derece pratik, tepsiyi dahi kirletmeyen, koku yaymayan, çok da sağlıklı ve hafif bir tarif, deneyin beğeneceksiniz.
Malzemeler:
- 4 adet çipura balığı,
- Alüminyum folyo,
- Un, tuz, çiçek yağı,
- 2 diş sarımsak,
- Yarım limon suyu,
- Limon suyu kadar zeytinyağı,
- Tuz,
- Balıklar güzelce temizlenir pulları kazınır yıkanır. Yüzeyleri 2 veya 3 yerinden bıçak ile hafif kesilir. ( etinin kalın olduğu yerden). Balıkların içi ve dışı tuzlanır.
- Balıkların boyundan 3-4 cm uzunlukta alüminyum folyo kesilerek serilir, balık ebatları kadar yere fırça ile az miktarda çiçek yağı sürülür. Hafif unlanmış balık folyonun üzerine ortalanarak yerleştirilir. Balığın üstüne fırça ile yağ sürülür.
- Alüminyum folyonun uzun iki kenarı balığın üstünde birleştirilerek birlikte kıvrılır. Sonra sağ ve sol kısımlar içe doğru kıvrılarak katlanır. Fırın tepsisine yerleştirilir.
- 200 derece fırında 30 dakika pişirilir. Balığımız folyo ile olduğu gibi tabağa alınır.
- Tabaklara alındığında karıştırılarak hazırlanmış sostan arzu ettiğiniz kadar dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder