MALZEMELER:
- 750 gr biber
- 2 su bardağı pirinç ( her biber için 1 yemek kaşığı pirinç hesaplayınız.)
- 7-8 adet kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1çorba kaşığı dolmalık fıstık*
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın, şeker
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü*
- 1 limon suyu
- 1 domates, üzerlerini kapatmak için
- Yarım demet maydanoz, dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Soğanlar çok ince doğranır, fıstık ile beraber fıstıklar pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur.
- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp 1-2 dakika daha kavurulur. 1,5 bardak sıcak su ilave edilir orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10-15 dakika kapak kapalı olarak demlendirilir.
- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, karabiber, tarçın, temizlenmiş üzüm, şeker, tuz, limon suyu konup karıştırılır.
- Hazırlanan sebzelere doldurulur, tencereye dizilir 1 su bardağı sıcak su konulur orta ateşte pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.
- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).
- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
*İsteğe bağlı.
daha once tarcın atmazdım fakat sımdı fıkrım degıstı cok harıka oldu
YanıtlaSil