22 Temmuz 2010

ZEYTİNYAĞLI BİBER-PATLICAN DOLMASI



MALZEMELER:
  • 750 gr biber
  • 2 su bardağı pirinç ( her biber için 1 yemek kaşığı pirinç hesaplayınız.)
  • 7-8 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1çorba kaşığı dolmalık fıstık*
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın, şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü*
  • 1 limon suyu
  • 1 domates, üzerlerini kapatmak için
  • Yarım demet maydanoz, dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
  1. Soğanlar çok ince doğranır, fıstık ile beraber fıstıklar pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur.
  2. Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp 1-2 dakika daha kavurulur. 1,5 bardak sıcak su ilave edilir orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10-15 dakika kapak kapalı olarak demlendirilir.
  3. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, karabiber, tarçın, temizlenmiş üzüm, şeker, tuz, limon suyu konup karıştırılır.
  4. Hazırlanan sebzelere doldurulur, tencereye dizilir 1 su bardağı sıcak su konulur orta ateşte pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.
  5. Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).
  6. Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
Afiyet olsun...

*İsteğe bağlı.

1 yorum:

  1. daha once tarcın atmazdım fakat sımdı fıkrım degıstı cok harıka oldu

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...