22 Temmuz 2010

sütlü un çorbası

Size kardeşimin mutfağından nefis bir çorba tarifi. Bu çorbayı yarım tavuk göğüs etini haşladıktan sonra , etin suyu ile çorbayı yaparken etini de içine tiftip koyarak da yapabilirsiniz. İki şekilde de yapılan çorba  harika oluyor. Bu nefis çorba tarifin için çok teşekkür ederim.


Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 4 su bardağı et suyu veya 1 paket bulyon,
  • 1-1,5  su bardağı süt,
  • Tuz, nane, kırmızı toz biber,
Yapılışı:
  1. Un ile yağ hafif pembe kavrulur. 4 bardak su yavaş yavaş karıştırarak dökülür.Unun topaklanmaması için eze eze karıştırılır. Un topaklandı ise blendır kullanabilirsiniz. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırılır.
  2. Kaynadıktan sonra tuz ve süt ilave edilir bir iki taşım kaynatılır ocaktan alınır. İstediğiniz kıvama göre süt miktarını ayarlayabilirsiniz.
  3. Üzerine tereyağında veya sıvı yağda kızdırılmış kırmızı toz biber ve nane gezdirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...