- 3,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı süt
- 6-7 yemek kaşığı pekmez
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
2 çay bardağı Hindistan cevizi
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
2 çay bardağı Hindistan cevizi
Halep tatlısının yapılışı;
Afiyet olsun…
- Dikdörtgen fırın kabını tereyağı ile güzelce yağlayın.
- İrmik, toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırma kabında harmanlayın. Üzerine sütü ilave edip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız hamurun üçte birini fırın kabına dökün ve düzgünce yayın. Hamurun üzerine kenarlarından 1 parmak boşluk kalacak şekilde pekmezi yayın.
- Pekmezin üzerine de ceviz parçalarını serpip hamurun kalanını da dökün ve düzgünce yayın.
- Üzerini bir tepsi ile kapatın ve bu şekilde 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
- Tatlı pişerken şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırın 7-8 dk kaynatın, ocaktan alın. İnmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin.
- Tatlı fırından çıkar çıkmaz üzerine ılınmış şerbeti dökün.
- Tatlınızı bu şekilde şerbetini çekmeye ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan tatlıyı ince uzun dikdörtgen dilimler halinde kesin.
- Dilimleri Hindistan cevizine bulayıp servis tabaklarına alın.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder