Kabak dolması malzemeleri;
- 5-6 adet kabak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 200 gram kıyma
- 1 adet domates
- 10 yarım yemek kaşığı pirinç( her dolmaya yarım kaşık pirinç)
- Maydanoz, dereotu,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, nane, reyhan
- Sıcak su ve domates salçası
Kabak dolmasının yapılışı;
- Soğanı doğrayın, maydanoz ve dereotunu kıyın.
- Pirinçleri, kıyılmış maydanoz, soğan , kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
- Kabakları çizgili bir biçimde soyun.
- İkiye bölerek içlerini tatlı kaşığı veya kabak oyacağı ile boşaltın. tekrar ikiye bölüp o şekilde doldurabilirsiniz. Ben bu sefer bu şekilde yaptım.
- Hazırladığınız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine doldurarak kabakları tencereye sıralayın.
- 1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin. Su az gelirse ilave edebilirsiniz.
- Küçük ocakta kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder