07 Mayıs 2021

ETLİ KABAK DOLMASI

 


Kabak dolması malzemeleri;
  • 5-6  adet  kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 200 gram  kıyma
  • 1 adet  domates
  • 10 yarım yemek kaşığı pirinç( her dolmaya yarım kaşık pirinç)
  • Maydanoz, dereotu,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, nane, reyhan
Sosu için:
  • Sıcak su ve domates salçası

Kabak dolmasının yapılışı;

  1. Soğanı doğrayın, maydanoz ve dereotunu kıyın.
  2. Pirinçleri, kıyılmış maydanoz, soğan , kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
  3. Kabakları çizgili bir biçimde soyun. 
  4. İkiye bölerek içlerini tatlı kaşığı veya kabak oyacağı ile boşaltın. tekrar ikiye bölüp o şekilde doldurabilirsiniz. Ben bu sefer bu şekilde yaptım.
  5. Hazırladığınız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine doldurarak kabakları tencereye sıralayın.
  6. 1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin. Su az gelirse ilave edebilirsiniz.
  7. Küçük ocakta kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  8. Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
 Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...