Tek kişilik güveçlerde veya benim gibi borcamda yapabilirsiniz..
Malzemeler;
Yemeğin Yapılışı
Malzemeler;
- 5-6 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım kg tavuk göğsü
- 1yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kapya kırmızı biber ( istenirse)
- 2 yeşil biber
- 1 kuru soğan
- Sarımsak
- 3 adet domates.
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
- Üzeri için kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- Terayagını tencereye alalım. Eridiğinde unu ekleyelim biraz kavuralim.
- Sonra sütü azar azar ekleyelim topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım Kaynadıktan sonra 1-2 dk daha ocakta tutalım. Biraz koyulasmis oluyor o zaman ocaktan alalım
Yemeğin Yapılışı
- Patatesleri soyup iri, iri dograyalım,üzerine aynı hizada olacak şekilde su ilave edip haşlayalım. Suyu fazla gelirse patatesler süzülür. ( kabuklu bütün olarak da haşlayabilirsiniz.)
- Haşlanan patatesleri ezip, tereyağı, sütü ve tuzu ekleyip iyice püre yapana kadar ezelim
- Kuşbaşı doğranmış tavuk etini tavaya alalım. Sıvıyağ ve tereyağını ekleyelim, kapağını kapatıp suyu çekene kadar pişirelim.
- Üzerine doğradığımız biberleri ,soğanı ve salçayı ekleyip biraz daha kavuralım.
- Ardından domates, sarımsak ve baharatları ekleyelim. Biraz daha pişirelim. Sonra ocaktan alalım.
- Fırın tepsisine önce pure, sonra sote, sotenin üzerine beşamel sos (dökmek istemeyenler ince kat püre koysunlar)ve en son olarak kaşar peyniri rendesi serpilir. ( ince dilimler halinde kesip koyabilirsiniz)
- 200 derece ısıtılmış fırında kasarlar eriyip biraz kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder