10 Mayıs 2021

FIRINDA PATATES PÜRELİ TAVUK SOTE

  

Tek kişilik güveçlerde veya benim gibi borcamda yapabilirsiniz..
Malzemeler;
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı süt
Sote için
  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 1yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kapya kırmızı biber ( istenirse)
  • 2 yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • Sarımsak
  • 3 adet domates.
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
  • Üzeri için kaşar peyniri
Başamel sos malzemesi;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Beşamel sosun hazırlanışı:
  1.  Terayagını tencereye alalım. Eridiğinde unu ekleyelim biraz kavuralim. 
  2. Sonra sütü azar azar ekleyelim topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım Kaynadıktan sonra 1-2 dk daha ocakta tutalım. Biraz koyulasmis oluyor o zaman ocaktan alalım


Yemeğin Yapılışı
  1. Patatesleri soyup iri, iri dograyalım,üzerine aynı hizada olacak şekilde su ilave edip  haşlayalım. Suyu fazla gelirse patatesler süzülür. ( kabuklu bütün olarak da haşlayabilirsiniz.)
  2. Haşlanan patatesleri ezip, tereyağı, sütü ve tuzu ekleyip iyice püre yapana kadar ezelim
  3. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini tavaya alalım.  Sıvıyağ ve tereyağını ekleyelim, kapağını kapatıp suyu çekene kadar pişirelim.
  4. Üzerine doğradığımız biberleri ,soğanı ve salçayı ekleyip biraz daha kavuralım. 
  5. Ardından domates, sarımsak ve baharatları ekleyelim. Biraz daha pişirelim. Sonra ocaktan alalım.
  6. Fırın tepsisine önce pure, sonra sote, sotenin üzerine beşamel sos (dökmek istemeyenler  ince kat püre  koysunlar)ve en son olarak kaşar peyniri rendesi serpilir. ( ince dilimler halinde kesip koyabilirsiniz)
  7. 200 derece ısıtılmış  fırında kasarlar eriyip biraz kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...