27 Haziran 2021

KIZARTMA YUFKA BÖREĞİ (PİŞİ)


Kahvaltıda, çayın yanında hemen hazırlayacağınız çıtır, çıtır nefis bir börek.  

Malzemeler;
  • 1 yufka
  • 1 yumurta



Yapılışı;
  1.  1 yufkaya  1 yumurta. Miktarı size kalmış
  2. 1 yufka tezgaha serilir üzerine 1 yumurta kırılır, fırça veya eliniz ile  yufkanın her yerine yayılır.
  3. Sonra yufkanın size yakın kenarı önce alttan yukarı bir miktar içe doğru katlanır sonra sağ ve sol kenarları  da içe doğru katlanır, önden arkaya doğru rulo yapılır. 
  4. Sarılan rulo çesme suyu altına tutulup ıslatılır. Daha sonra kesme tahtasına alınarak 3-4 cm uzunluğunda parçalar halinde kesilir kızgın yağda kızartılır.
  5. Sıcak sıcak tüketilir.
Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...