01 Kasım 2021

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

 


Malzemeler: (ortalama 22 köfte)

  • 3 su bardağı ince bulgur,
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 yumurta,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • tuz, pul biber,karabiber
İç Malzemesi;
  • 300 gr az yağlı dana kıyma 
  • 3 adet küçük doğranmış kuru soğan,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ceviz içi,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Karabiber,tuz, kimyon, yenibahar


Yapılışı;
  1. Soğan ile kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur, suyunu çekmesine yakın sıvıyağ konulur. Ceviz, baharatlar ve ince doğranmış maydanoz ilave edilir karıştırılır, soğumaya bırakılır. Buzdolabında iyice soğutulur. Bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
  2. Bulgur ve irmik bir kaba alınır, üzerine kaynar su ilave edilir, karıştırılır , kapak kapatılır, bekletilir. Bulgur yumuşadığında diğer malzemeler ilave edilir 10-15 dakika iyice yoğurulur. 
  3. Yumurtadan büyük parçalar alınır, elimiz ıslatılır, sol avuç içinde hamur döndürülerek sağ elimizin işaret parmağı ile içi oyulur. Soğutulmuş iç harcımız sıkılıp küçük köfte yapılarak hamurun içine yerleştirilir. Yavaş yavaş yine ıslatılmış elimiz ile ağzı kapatılır. Tepsiye sıkışmadan hazırlanan köfteler dizilir, ( Ben içli köfte aperatı kullanarak yaptım. )
  4. Bol yağda döndüre döndüre kızartılır.
  5. Ya da haşlanacak ise, kaynayan tuzlu suya sıkışık olmayacak şekilde köfteler atılır,köfteler su yüzüne çıktıktan sonra 2 dakika kadar bekletilir sonra servis tabağına alınır.
Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...