Malzemeler:
- 1 kg yer elması,
- 1-2 adet havuç,
- 1 adet soğan,
- 1su bardağı portakal suyu,
- 2-3 yemek kaşığı ince doğranmış portakal kabuğu,
- 1 çay kaşığı şeker,
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı,
- Tuz,
- Yer elmaları yıkanır, soyulur ve istenilen şekilde doğranır, limonlu suda bekletilir.
- Küçük doğranmış soğan, verev kesilmiş havuçlar,zeytinyağında bir kaç dakika kavrulur.
- Üzerine doğranmış yer elması, şeker, portakal kabuğu, tuz ve portakal suyu eklenir.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Portakal suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz).
- Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder