03 Aralık 2021

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI YER ELMASI YEMEĞİ

 Malzemeler:

  • 1 kg yer elması,
  • 1-2 adet havuç,
  • 1 adet soğan,
  • 1su bardağı portakal suyu,
  • 2-3 yemek kaşığı ince doğranmış portakal kabuğu,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 3 yemek  kaşığı zeytin yağı,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Yer elmaları yıkanır, soyulur ve istenilen şekilde doğranır, limonlu suda bekletilir.
  2. Küçük doğranmış soğan, verev kesilmiş havuçlar,zeytinyağında bir kaç dakika   kavrulur.
  3. Üzerine  doğranmış yer elması, şeker, portakal kabuğu, tuz ve portakal suyu eklenir.
  4. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Portakal suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz).
  5. Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyerek  servis yapılır.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...