28 Nisan 2021

VİŞNE SOSLU KEDİ DİLİLİ TATLI

 


Malzemeler; (bardak ölçüsü 200 ml)

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır  nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • Sütlü veya bitter çikolata istenirse
Sos malzemesi;
  • 3 su bardağı vişne suyu,
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı;
  1. Kedi dili bisküvilerini süte bandırıp şekerli kısmı üste gelecek şekilde dikdörtgen borcama dizin.
  2. Muhallebilisi için bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı iyice karıştırıp ocağa alın.
  3. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar  pişirin.Kaynadıktan sonra  1-2 dk kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  4. Pişen muhallebiyi ocaktan alın, içine tereyağı, vanilin ve parçalanmış çikolataları ekleyip bütünleşinceye kadar karıştırın.
  5. Kedi dili bisküvilerin üzerine dökün.
  6. Sos tenceresinde sos malzemeleri koyun ve kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 1-2 fokurdasın.
  7. Tatlı soğuyunca üzerine hazırladığımız sıcak vişneli sosu dökün.
  8. Dolapta 2-3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...