Malzemeler; (bardak ölçüsü 200 ml)
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- Sütlü veya bitter çikolata istenirse
Sos malzemesi;
- 3 su bardağı vişne suyu,
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı;
- Kedi dili bisküvilerini süte bandırıp şekerli kısmı üste gelecek şekilde dikdörtgen borcama dizin.
- Muhallebilisi için bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı iyice karıştırıp ocağa alın.
- Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynadıktan sonra 1-2 dk kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alın, içine tereyağı, vanilin ve parçalanmış çikolataları ekleyip bütünleşinceye kadar karıştırın.
- Kedi dili bisküvilerin üzerine dökün.
- Sos tenceresinde sos malzemeleri koyun ve kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 1-2 fokurdasın.
- Tatlı soğuyunca üzerine hazırladığımız sıcak vişneli sosu dökün.
- Dolapta 2-3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder