Malzemeler ;
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağından biraz eksik sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 1 adet patates
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un,
- Karabiber, kimyon, pul biber, tuz,
Sos Malzemesi;
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 3-4 diş sarımsak,
- 1 ,5 su bardağı haşlama suyu
- Tuz,
Yapılışı;
- Bulgur sıcak su ile ıslatılır, üzeri kapatılır kabarması için bekletilir
- Patates doğranır üzerini geçecek kadar su ilave edilir pişirilir.
- Bütün malzemeler bir araya alınır ve yoğurulur. Yumuşak olursa biraz un ekleyebilirsiniz.
- Misket kadar alınır uvuç içinde yuvarlanır..Avucunuzu hafif ıslatırsanız kolay yuvarlanır. Köfteler fazla gelirse dondurucuya koyabilirsiniz.
- Tencerede tuzlu su kaynatılır, köfteler içine alınır ve kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kadar pişirilir. Pişen köfteler süzgeç ile çıkartılır, servis tabağına alınır.
- Tavada salça sıvıyağında kavrulur, ezilmiş sarımsak ilave edilir birlikte kavrulur. Önce 1 su bardağı haşlama suyu koyup karıştıralım, daha sonra yarım bardak daha su ekleyip 3 dakika kadar kaynatılır.
- Pişen sos servis tabağına aldığımız köftelerin üzerine dökülerek srvis yapılır.
Afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder