MALZEMELER:
- 6 adet hazır yufka,
- 2 adet yumurta,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt,
- 200 gr kıyma,
- 2 adet soğan,
- 2 adet domates,
- 4-5 adet sivri biber,
- Tuz, karabiber, pul biber,
- 3/4 su bardağı su,
- Yufkaların üzerine sürülecek harç için sıvı yağ, yumurta ve süt bir kapta karıştırılır.
- Böreğin iç malzemesi için kuru soğan yemeklik doğranır, domateslerin kabukları soyulur küçük doğranır, yeşil biberlerin içleri temizlenir ince doğranır ve hepsi karıştırılır, kıyma ve diğer malzemeler ilave edilir tekrar karıştırılır.
- Bir yufka serilir üzerine fırça ile harç sürülür, üzerine ikinci yufka serilir tekrar harç sürülür.
- Yufka üçgen şeklinde 8 parçaya kesilir, uzun tarafına biraz geniş börek içi koyulur, kenarları katlanır geniş biçimde ucuna doğru sarılır.
- Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye seyrek olarak dizilir. Üstlerine fırça ile harç sürülür. Üzerleri sivri bir bıçak ile uçlarına kadar gelmeden ortadan tabanına inmeden kesilir. 180 derece fırında pişirilir.
NOT: Dondurucuda saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman buzunu çözdürmeden direk pişirebilirsiniz.
çocuğunuz lahmacun istiyorsa çözümü dışarda aramayın .
YanıtlaSil