19 Temmuz 2010

TARÇINLI- KARANFİLLİ KEK


MALZEMELER:
  • 6 yumurta,
  • 6 kahve fincanı şeker,
  • 6 kahve fincanı un,
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı çiçek yağı-zeytinyağı karışımı,
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz,
  • Yarım tatlı kaşığı dövülmüş karanfil,
  • 1 kahve kaşığı tarçın,
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi ve suyu,
  • 1 paket kabartma tozu,
YAPILIŞI:
  1. Yumurtalar ile şeker 10-15 dakika çırpılır  Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edilir.
  2. Elenmiş un, karanfil, ceviz, kakao, tarçın, kabartma tozu ve yağ konup çarpmadan karıştırılır. yağlanmış kalıba boşaltılır.
  3. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
  4. Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzerine vanilyalı veya tarçınlı dekor şeker elenir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...