03 Ağustos 2010

Patatesli Bezelyeli Tavuk Etli Yemek ( 4 kişilik)


Bu yemeğin tarifi tamamen bana aittir. Hani uydurdum derler ya aynen öyle.Yapılışı son derece zahmetsiz ve çabuk pişen bir yemek. Bugün eve geç geldik. Yolda gelirken kolay yapabileceğim ne var diye düşünürken aklıma bu yemeğimi yapmak geldi. Marketten tavuk aldım, bezelye de dondurucuda vardı, patates te malum evimizde her zaman sigorta gibi bulunur.  Geriye..... bunlarla mükemmel bir yemek yapmak kalıyor. Yanına da güzel bir pirinç pilavı ve salata ...Sizlerin de beğeneceğinizi tahmin ediyorum :)

 MALZEMELER:
  • 6 adet kemiksiz tavuk incik,
  • 2 orta boy patates,
  • 1 su bardağı bezelye,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı soya sosu,
  • 1 çay kaşığı köri,
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber,
YAPILIŞI:
  1. Sırası ile tavuk etleri kuşbaşı doğranır yayvan bir tencereye alınır. Bezelye ve  kabukları soyulup küçük doğranmış patatesler tavuk etlerinin üzerine yayılarak yerleştirilir.
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, soya sosu, köri ve tuz gezdirilir su koymadan kısık ateşte pişirilir.
  3. Ateşten alınır karabiber serpilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...