MALZEMELER:
- 3,5 su bardağı un,
- 1 paket 250 gr yumuşak margarin,
- 1 kahve fincanı pudra şekeri,
- 1 yemek kaşığı yoğurt,
- 1 limon kabuğu rendesi,
- Yarım paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 3 orta boy ekşi elma,
- 3/4 su bardağı fındık veya ceviz,
- Yarım su bardağı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- Elmalar soyulup rendenin en büyük kısmı ile rendelenir. Şeker koyup karıştırılır su koymadan hafif ateşte pişirilir. (dikkat edin yakmayın bu aşamada elmalar kolayca yanabilir.) Soğuduktan sonra dövülmüş fındık veya ceviz içi ve tarçın ilave edilir.
- Hamuru için unun içine kabartma tozu ilave edilerek birlikte elenir. Ortası havuz gibi açılır diğer malzemeler eklenip iyice yoğurulur.
- Cevizden irice parçalara ayrılır. 28 - 30 parça çıkıyor. 9-10 cm büyüklüğünde el veya merdane ile açılır. Ucuna hazırlanan marmelat konulur. Rulo şeklinde sarılır, ay şekli verilir kat yeri alta gelmek üzere yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden 160 dereceye ayarlanmış ve 7-8 dakika ısıtılmış fırında kesinlikle çok fazla değil hafif pembe pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeriyle karıştırılmış yarım paket vanilya elenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder