MALZEMELER:
- 250 gr kızarmış kadayıf veya yaş kadayıf,
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker,
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya 1/2 su bardağı sıvı yağ,
- 1-1,5 su bardağı dövülmüş ceviz,
- 1 lt süt,
- 4 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
- 1, 5 su bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1/2 paket krem şanti veya 1 kutu krema,
YAPILIŞI:
- Yaş kadayıf ile yapılacak ise, kadayıf bir poşet içinde dondurucuda 1-2 saat dondurulduktan sonra poşet içinde ezerek ufalanır. Kızarmış kadayıftan yapılacak ise direk ufalanır.
- Büyük bir tavada tereyağı eritilir ufalanmış kadayıf ve şeker birlikte kahverengi olana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Rengi dönmeye başladığında ceviz ilave edilir birlikte kavrulur.( ceviz sonuna doğru eklenir).
- Muhallebi için krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir, arada karıştırarak soğutulur. Soğuduktan sonra toz krem şanti veya krema eklenerek mikser ile iyice çırpılır.
- Su ile ıslatılmış borcama kadayıfın yarısı serilir. Üzerine muhallebi yayılır, kalan kadayıfta üzerine serilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder