MALZEMELER:
- 100 gr tereyağı,
- 1 adet yumurta,
- Yarım çay bardağı su,
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz,
- 400 gr tavuk kemiksiz incik,
- 400 gr mantar,
- 1 adet soğan,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz, karabiber,
- 1 yemek kaşığı tepeleme un,
- 1 yemek kaşığı margarin,
- 2 su bardağı süt,
- Üzeri için kaşar peyniri rendesi,
- Un, tuz ve ufak parçalara ayırdığımız buzdolabından yeni çıkmış tereyağı kum gibi olana kadar iyice yoğurulur. Yumurta ve su ilave edilir, pürüzsüz hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edilir. Eğer kıvamını almıyorsa biraz daha soğuk su ilave edilir. Strece veya alüminyum folyoya sarılır buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Mantarlar yıkanır, doğranır, limonlu suda bekletilir ( kararmaması için) süzülür. Mantar ve tavuk etleri kuşbaşı doğranır aynı anda yayvan tencereye alınır suyu azalıncaya kadar birlikte pişirilir.Soğan ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edilir kavrulur. tuz ve karabiber atılır ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
- Beşamel sos için un yağda kavrulur süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınır ılınmaya bırakılır.
- 25-27 cm çapında tepsi vaya tart kalıbı yağlanır unlanır. Hamur tart kalıbına alınır el ile bastırarak kalıba yayılır. taşan kısımlar kesilir veya en sonunda harcın üzerine doğru kıvrılır.
- Kiş hamurunun üzerine tavuklu mantarlı sote yayılır. Sonra başamel sos dökülür, varsa hamurun taşan kısmı üzerine kıvrılır,
- 180 derece fırında pembeleşene kadar 45 dakika pişirilir. (son 5 dakikasında kiş fırından alınır üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir tekrar fırına sürülür.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder