01 Eylül 2010

EV YAPIMI PİZZA TARİFİ



MALZEMELER:

Pizza hamuru malzemeleri:
  • 2  su bardağı un,
  • 1 yumurta,
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ, (5 yemek kaşığı)
  • 2 çay bardağı ılık süt,
  • 1 paketten biraz az instant kuru maya,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • Tuz,
Üzeri için:
  • Sucuk, sosis, salam,
  • 3 adet yeşil biber,
  • 1 adet domates,
  • Çekirdeği çıkartılmış siyah veya yeşil zeytin,
  • 1 yemek kaşığı salça ( 2 yemek kaşığı su ile seyreltilmiş),
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 çay bardağı mısır,
  • Tuz, karabiber, kekik,
Siz bu çeşit ve miktarlara uymayabilirsiniz.

YAPILIŞI:
  1. Un elenir kuru maya eklenir karıştırılır. Ortası havuz gibi açılır yumurta, zeytinyağı, süt, tuz ve şeker ilave edilir pütürsüz hamur elde edilinceye kadar yoğurulur. (Elinize yapışan hamur bıçağın sırtı ile sıyrılırsa hamur bir daha elinize yapışmaz. Üzeri bez ile örtülür ılık bir yerde 40-45 dakika mayalandırılır. ( Mayasının çabuk gelmesi istenirse sıcak su konmuş geniş bir kabın içine yerleştirilir.) Yaz mevsiminde olduğumuz ve acelem de olmadığı için kendi keyfine bıraktım.
  2. Hamurumuz mayalanırken üzerine döşeyeceğimiz malzemeler hazırlanır.
  3. Mayası gelen hamur yağlanmış tepsiye el ile yayılır. Kenarları biraz yükseltilir, üzeri 10-15 yerden çatal ile delinir.
  4. Üzerine sulandırılmış salça sürülür malzemeler döşenir 200 derecede hamur pişene kadar yaklaşık 20 dakika tutulur. Fırından çıkarılır kaşar rendesi serpilir tekrar fırına sürülür. Kaşarlar eridiğinde pizzamız hazır demektir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...