01 Eylül 2010

TARHANA ÇORBASI

TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER:
  • 4 yemek kaşığı  tarhana,
  • 5 su bardağı et suyu veya 1 paket bulyon,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytin yağı,
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut. ( Buzlukta devamlı haşlanmış nohut bulundururum.)
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen,
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Tarhana bir kasenin içinde su da bekletilir.
  2. Tencerede yağ ile küçük doğranmış sarımsak biraz kavrulur. Rendelenmiş domates ve salça eklenir domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırılır.
  3.  Kasedeki tarhana, su, haşlanmış nohut ve fesleğen  ilave edilir kaynayıncaya kadar karıştırılır. Tuz atılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...