TARHANA ÇORBASI
MALZEMELER:
- 4 yemek kaşığı tarhana,
- 5 su bardağı et suyu veya 1 paket bulyon,
- 2 diş sarımsak,
- 1 domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytin yağı,
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut. ( Buzlukta devamlı haşlanmış nohut bulundururum.)
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen,
- Tuz
- Tarhana bir kasenin içinde su da bekletilir.
- Tencerede yağ ile küçük doğranmış sarımsak biraz kavrulur. Rendelenmiş domates ve salça eklenir domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırılır.
- Kasedeki tarhana, su, haşlanmış nohut ve fesleğen ilave edilir kaynayıncaya kadar karıştırılır. Tuz atılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder