19 Eylül 2010

Gürcü Usulü Etli Yaprak Sarması (Yaprak Dolması)


MALZEMELER:

  • 750 gr asma yaprağı,
  • 300 gr dana eti,
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 2 soğan,
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek,
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek,
  • Yarım demet maydanoz, dereotu,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Karabiber, nane, tuz,
  • 2 su bardağı sıcak su,
YAPILIŞI:
  1. Soğan, maydanoz, dereotu doğranır. Dana eti kuşbaşından çok küçük doğranır. Tuz, karabiber, salça, yağ,  ve nane katılır yoğurulur.
  2. Yıkanmış pirinç ve mercimekler ilave edilir karıştırılır. 
  3. Tencerenin dibine bir sıra yaprak serilir, üzerine sarılan sarmalar dizilir.
  4. Üzerine 2 yemek kaşığı yağ ve salçalı su gezdirilir. Orta ateşte pişirilir. Gerekirse pişerken azar azar su ilave edilir.
Afiyet olsun...

bu tarife de bakabilirsiniz







etli lahana sarması 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...