08 Eylül 2010

KALBURABASTI TATLISI

 KALBURABASTI TATLISI

MALZEMELER:
  • 3 su bardağı un,
  • 250 gr yumuşak margarin.
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı ceviz,
Şurup malzemesi:
  • 3,5 su bardağı şeker,
  • 2,5 su bardağı su,
  • 1/4 limon suyu,
YAPILIŞI:
  1. Su ve şeker 10-15 dakika kaynatılır, limon suyu konulur bir iki taşım daha kaynatılır ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
  2. Un elenir yumuşak margarin ile birbirine yedirilir. Sırası ile yoğurt, zeytinyağı, yumurta ve kabartma tozu eklenerek hamur yapılır. Hamurun üzeri nemli bir bez ile örtülerek 10 dakika kadar dinlendirilir.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, rendenin üzerinde 10-12 cm kadar açılır (avuç içi kadar), ortasına ceviz konulur iki ucu kapatılır.
  4. Kapatılan kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. 18o derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  5. Sıcak tatlının üzerine soğumuş şurup dökülür.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...