KALBURABASTI TATLISI
MALZEMELER:
- 3 su bardağı un,
- 250 gr yumuşak margarin.
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt,
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 yumurta,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 su bardağı ceviz,
- 3,5 su bardağı şeker,
- 2,5 su bardağı su,
- 1/4 limon suyu,
- Su ve şeker 10-15 dakika kaynatılır, limon suyu konulur bir iki taşım daha kaynatılır ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
- Un elenir yumuşak margarin ile birbirine yedirilir. Sırası ile yoğurt, zeytinyağı, yumurta ve kabartma tozu eklenerek hamur yapılır. Hamurun üzeri nemli bir bez ile örtülerek 10 dakika kadar dinlendirilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, rendenin üzerinde 10-12 cm kadar açılır (avuç içi kadar), ortasına ceviz konulur iki ucu kapatılır.
- Kapatılan kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. 18o derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Sıcak tatlının üzerine soğumuş şurup dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder