MALAGHTO (GÜRCÜ YEMEĞİ)
MALZEMELER:
- 1 kg boncuk fasulye,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı kaymak, veya yarım su bardağı süt,
- 1 su bardağı ceviz,
- 2-3 diş sarımsak,
- 2-3 dal pırasa yaprağı,
- Yarım demet kinzi (kişniş otu)
- Yarım demet saspirami ( taze yada kuru reyhan-fesleğen)
- Yarım limon suyu,
- Tuz,
- Fasulyeler yıkanır ayıklanır üzerini geçmiyecek kadar su ve tereyağı ilave edilir haşlanır. Pişmesine yakın 2 yemek kaşığı kaymak veya yarım su bardağı süt eklenir.
- Havanın içinde ceviz, pırasa, sarımsak, kinzi ve saspirami çok iyi dövülür. Ne kadar çok dövülürse o kadar iyi olur.
- Dövülen malzemeler , tuz ve limon suyu pişmekte olan fasulyeye katılır, bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Ilınınca veya soğuk olarak servis yapılır. Mısır ekmeği (cadi) ile yenilmesi tavsiye olunur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder