12 Eylül 2010

MALAGHTO (GÜRCÜ YEMEĞİ)

MALAGHTO (GÜRCÜ YEMEĞİ)

MALZEMELER:
  • 1 kg boncuk fasulye,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı kaymak, veya yarım su bardağı süt,
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 2-3 dal pırasa yaprağı,
  • Yarım demet kinzi (kişniş otu)
  • Yarım demet saspirami ( taze yada kuru reyhan-fesleğen)
  • Yarım limon suyu,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Fasulyeler yıkanır ayıklanır üzerini geçmiyecek kadar su ve tereyağı ilave edilir haşlanır. Pişmesine yakın 2 yemek kaşığı kaymak veya yarım su bardağı süt eklenir.
  2. Havanın içinde ceviz, pırasa, sarımsak, kinzi ve saspirami çok iyi dövülür. Ne kadar çok dövülürse o kadar iyi olur.
  3. Dövülen malzemeler , tuz ve limon suyu pişmekte olan fasulyeye katılır, bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
  4. Ilınınca veya soğuk olarak servis yapılır. Mısır ekmeği  (cadi) ile yenilmesi tavsiye olunur.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...