14 Eylül 2010

KIZILCIK MARMELADI


KIZILCIK MARMELADI
Kızılcıkların iriliğine göre elde edilen ezilmiş kızılcık miktarı değişebilir. Marmeladın şekerini ezilmiş kızılcığın kilosuna göre ayarlayabilirsiniz. Ben süzgeçten geçirilmiş 1,5 kg  kızılcığa 1,5 kg şeker ilave ederek yaptım. Tam kıvamında oldu.

MALZEMELER:
  • 2 kg kızılcık,
  • 1,5 kg şeker
  • 1 limon suyu,
YAPILIŞI:
  1. Kızılcıklar yıkanır süzülür ve ezilir. 
  2. Kevgirden  (süzgeçten) çekirdekleri ve kabukları kalıncaya kadar tahta kaşık yardımı ile geçirilir.
  3. Ezilen kızılcıklara şeker ilave edilir, kıvamı gelinceye kadar orta ateşte kaynatılır.
  4. 1 limon suyu ilave edilir bir iki taşım kaynatılır ocaktan alınır. 10 -15 dakika sonra kavanozlara doldurulur, kapakları sıkıca kapatılır, serin bir yerde muhafaza edilir.
Afiyet olsun...

NOT: Kızılcıklar olgun değil ise yarım su bardağı su ile biraz haşlanır. Haşlandıktan sonra süzgeçten geçirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...