SOSLU SARDALYA KIZARTMASI
Balık mevsimi başlıyor İzmir' de... balıkçıdan geçerken tazecik sardalyaları gördüm ve hemen aldım. Sardalyanın daha önce tavada kızartma tarifini vermiştim. İzmir' de soslu sardalya kızartmasının tadını bilmeyen yoktur. İnciraltı'nda, Kemeraltı' nda nefis yapan mekanlar vardır. Porsiyon veya ekmek arası servisi yapılır. Yolumuz buralara düştüğünde mutlaka yeriz... sizin de yolunuz düşerse yemelisiniz.
Malzemeler:
- 1 kg sardalya,
- 1 şişe maden suyu,
- 5 yemek kaşığı un,
- 1 yumurta,
- Tuz,
- Kızartmak için sıvı yağ,
- Sardalyaların varsa pulları temizlenir, kafaları kopartılır ve kılçıkları çıkarılır. Bir güzel yıkanır süzdürülür.
- Derin bir kabın içinde maden suyu, yumurta, un ve tuz iyice karıştırılır.
- Tava önce ısıtılır sonra sıvı yağ konulur ve yağ hafif kızdırılır. Balıklar kuyruk tarafından tutulur, sosa batırılır ve kızgın yağda kızartılır.
6878A
YanıtlaSilIğdır Evden Eve Nakliyat
Bilecik Şehir İçi Nakliyat
Muş Şehirler Arası Nakliyat
Tekirdağ Boya Ustası
Bingöl Şehirler Arası Nakliyat
Btcturk Güvenilir mi
Kocaeli Şehirler Arası Nakliyat
Osmaniye Evden Eve Nakliyat
Bitci Güvenilir mi