04 Eylül 2010

Soslu Sardalya Kızartması


SOSLU SARDALYA KIZARTMASI

Balık mevsimi başlıyor İzmir' de... balıkçıdan geçerken tazecik sardalyaları gördüm ve hemen aldım. Sardalyanın daha önce tavada kızartma tarifini vermiştim. İzmir' de soslu sardalya kızartmasının tadını bilmeyen yoktur. İnciraltı'nda, Kemeraltı' nda nefis yapan mekanlar vardır. Porsiyon veya ekmek arası servisi yapılır. Yolumuz buralara düştüğünde mutlaka yeriz... sizin de yolunuz düşerse yemelisiniz.

Malzemeler:
  • 1 kg sardalya,
  • 1 şişe maden suyu,
  • 5 yemek kaşığı un,
  • 1 yumurta,
  • Tuz,
  • Kızartmak için sıvı yağ,
Yapılışı:
  1. Sardalyaların varsa pulları temizlenir, kafaları kopartılır ve kılçıkları çıkarılır. Bir güzel yıkanır süzdürülür.
  2. Derin bir kabın içinde maden suyu, yumurta, un ve tuz iyice karıştırılır.
  3. Tava önce ısıtılır sonra sıvı yağ konulur ve yağ hafif  kızdırılır. Balıklar kuyruk tarafından tutulur, sosa batırılır ve kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...